Wat zijn hamertenen?

Hamertenen zijn kromgetrokken tenen als gevolg van een afwijking in de gewrichten van de tenen. Doordat het eerste gewricht in het kootje van de teen naar de grond gebogen is, ontstaat een teenstand waarbij de teen steeds op de grond hamert. Wanneer beide gewrichten in de teen zijn aangedaan wordt gesproken van klauwtenen.

De aangeboden podotherapie is afhankelijk van het soort hamerteen. Pijnlijke voorvoeten als gevolg van hamertenen kunnen we bijvoorbeeld behandelen met een orthese of met een drukontlastende podotherapeutische inlegzool. Maak een afspraak met de specialisten van Basemans Podotherapie en we informeren u graag over de juiste behandelmethode voor uw voetklachten.

Voetklachten door hamertenen

Hamertenen veroorzaken niet altijd pijnklachten. Standafwijkingen in de tenen zorgen met name voor pijn bij het dragen van de verkeerde schoenen. Eeltvorming, wondjes en likdoorns zijn veelvoorkomende klachten als gevolg van hamertenen.

Behandeling hamertenen

Pijnlijke voorvoeten door hamertenen verhelpt de podotherapeut met een orthese of met een drukontlastende podotherapeutische inlegzool. Basemans Podotherapie is gespecialiseerd in het behandelen van voetklachten zoals hamertenen. We meten u een podotherapeutische zool aan waarmee uw voet ontlast wordt, zodat de pijnklachten verminderen. De zool corrigeert uw voetstand en zorgt voor betere drukverdeling onder uw voet.

Oorzaken

Hamertenen ontstaan door een verkorting van de banden en pezen die de teen laten buigen. De werking van de kleine voetspiertjes vermindert door bijvoorbeeld het dragen van te kleine schoenen of door ouderdom.

Contact met Basemans Podotherapie

Onze podotherapeuten behandelen uw hamertenen en andere voetklachten. Bel ons of maak online een afspraak en kies meteen wanneer u langskomt.