Wilt u meer duidelijkheid over de oorzaak van uw hielpijn en wat u eraan kunt doen? Maak dan een afspraak met de podotherapeut, fysiotherapeut of huisarts.
Met hielpijn naar de podotherapeut
De podotherapeut is zeer ervaren in het behandelen van hielpijn en hielspoor. Bij een eerste afspraak vindt een uitgebreid gesprek plaats, waarin de u uw klachten uitlegt en bespreekt. U neemt een paar (sport)schoenen mee dat u veel draagt, zodat de therapeut uw voeten zo goed mogelijk leert kennen. Hierna volgt een onderzoek naar de oorzaak van uw klachten en stelt de podotherapeut een behandelplan op. Zo zorgen we ervoor dat u zo snel mogelijk van uw hielpijn af komt.
Met hielpijn naar de huisarts
De huisarts is de eerste stap als een reguliere hielpijn behandeling niet het gewenste effect heeft. Bijvoorbeeld het gebruik van een ontstekingsremmer, injecties met corticosteroïden of een operatie. Ook in het circuit van de alternatieve geneeswijzen wordt hielpijn behandeld. Bijvoorbeeld met acupunctuur of osteopathie.
Hielpijn behandeling
De podotherapeut kan adviseren over schoeisel, de fysiotherapeut over te volgen krachttraining. Als het nodig is kan de fysiotherapeut ook kiezen voor een hielpijn behandeling met shockwavetherapie of massage.
Hielpijn door hielspoor
Wel eens last gehad van hielpijn? Grote kans dat het hielspoor was. Het is een van de meest voorkomende voetklachten: meer dan 10 procent van de Nederlanders heeft wel eens last van gehad van hielspoor. Gelukkig is een hielpijn behandeling eenvoudig en is de ontsteking rond de hiel in een paar weken tot maanden weer voorbij.
Lees meer over de symptomen van hielspoor >
Hoewel hielpijn vaak wordt toegeschreven aan hielspoor, zijn er ook andere oorzaken van hielpijn mogelijk:
- Pijnlijke achillespees
- Zenuwbeknelling
- Slijmbeursontsteking
- Gescheurde pees
- Sever Schinz
Ziekte van Sever Schinz
De ziekte van Sever Schinz heeft een verwarrende naam. Het is namelijk geen ziekte, maar een aandoening die ontstaat door overbelasting van het hielbeen. Mensen met de ziekte van Sever Schinz hebben een ontsteken hielbeen en ervaren pijn aan de achterzijde van de hiel, in de buurt van de achillespees. De ziekte van Sever Schinz komt het meest voor bij mensen van wie het skelet nog niet volgroeid is. Deze ziekte ontstaat daarom vaak bij kinderen tussen de 8 en 13 jaar die een groeispurt doormaken. De hielpijn is vooral merkbaar tijdens – en na – het sporten, rennen, springen en traplopen.
Hoe herkent u de ziekte van Sever?
De aandoening kenmerkt zich in een gevoel van pijn aan de achterkant van de hiel. Vooral bij het sporten, springen en traplopen kunt u veel last ervaren. Bent u in de veronderstelling dat uw kind de ziekte van Sever heeft? Kijk dan naar de manier van lopen. Door overbelasting gaan kinderen meestal mank lopen of op hun tenen lopen om de pijn en belasting te verminderen. Soms wordt sporten ook vermeden.
Meer informatie
Voor meer informatie over behandeling van hielpijn en hielspoor neemt u telefonisch contact met ons op of vult u het contactformulier in.