Veel verschillende klachten aan het steun- en bewegingsapparaat kunnen door Podologie Basemans behandeld worden. Hier vindt u de meest voorkomende voetklachten, voortkomend uit afwijkingen in de voet en voetstand.

Heeft u voetklachten? Neem contact met ons op en we helpen u zo snel mogelijk van uw klachten af.
Afspraak maken

Podotherapie bij voetklachten

Bij voetklachten wordt vaker verwezen naar een podotherapeut. Welke klachten behandelt een registerpodoloog?

  • Specifieke voetproblemen bij kinderen;
  • Standsafwijkingen van tenen/nagels
  • Overbelastingsklachten
  • Vermoeidheidsklachten
  • Sportblessures
  • Knie-, heup- en rugklachten
  • Klachten bij diabetes-mellitus/ suikerziekte
  • Klachten bij reuma

Pijn in rug, knie, scheen, wervelkolom

Voetproblemen kunnen een verkeerde houding veroorzaken, waardoor u pijn kunt ervaren in uw rug, knie, knieschijf, wervelkolom of scheenbenen. Overbelasting van spieren en pezen kan behandeld worden door de voethouding te verbeteren.

Hielpijn

Bij hielpijn is het verstandig om een podotherapeut in te schakelen. Die onderzoekt wat de oorzaak is van de pijn en wat er nodig is om u weer zorgeloos te laten lopen.

Synovitis

Synovitis is een reumatische aandoening die zich ook in de voetgewrichten kan ontwikkelen. Met een podotherapeutische zool kan deze aandoening verlicht worden.

Hamertenen

Hoewel hamertenen zelf vaak pijnloos zijn, kunnen ze wel klachten veroorzaken als blaren, wondjes en likdoorns. Daarom is een behandeling door de podotherapeut gewenst.

Eelt en likdoorns/eksterogen

Door relatief onschuldig eelt kunnen er op de voeten likdoorns of eksterogen ontstaan. De podotherapeut onderzoekt de oorzaak en verhelpt de klacht.

Hallux abductor valgus

Een scheefstaande grote teen kan zorgen voor een bobbel, die vaak als pijnlijk wordt ervaren. Uw podoloog behandelt de voet, zodat u minder last heeft.

Ingegroeide teennagel

Een pijnlijke zwelling aan de rand van de teennagel wordt meestal veroorzaakt door een ingegroeide teennagel. De podoloog achterhaalt de oorzaak en behandelt het aangedane gebied.

Kindervoeten

Vele voetproblemen bij volwassenen vinden hun oorsprong in de kindertijd of zijn aangeboren. Regelmatig professionele aandacht en goede verzorging van kindervoeten kan de kans op deze problemen op latere leeftijd verkleinen.

Morbus Sever

Pijn aan de onder- of achterzijde van de hiel kan ontstaan bij kinderen in de leeftijd van 8 – 13 jaar. Morbus sever is het gevolg van het nog groeiende hielbot.

Mortonse Neuralgie

Deze zenuwbeknelling tussen middenvoetsbeentje kan een erg vervelende pijn veroorzaken. Met podotherapie behandelen we Mortonse Neuralgie.

Tarsaal tunnel syndroom

De klachten die door tarsaal tunnel syndroom veroorzaakt worden behandeld door middel van podotherapeutische zolen.

Hernia

Lage rugpijn die uitstraalt kan wijzen op een hernia die is ontstaan als gevolg van voetklachten. Mocht dit het geval zijn, dan corrigeert de podotherapeut dit met zooltherapie.

Reuma

Ontstekingen in en rond de voetgewrichten zorgen voor vervelende klachten. Met podotherapie zijn de vervelende gevolgen van reuma te behandelen.

Diabetische voet

Als gevolg van diabetes kunt u voetklachten krijgen zoals eeltvorming, likdoorns en wonden.

Heeft u vragen over voetklachten? We informeren u graag, neem contact met ons op!
Afspraak maken