Wat is synovitis?

Synovitis is een reumatische aandoening waarbij sprake is van een ontsteking van het gewrichtsvlies (synoviaal membraan). Hierdoor hoopt vocht tussen gewrichten op. Dit veroorzaakt pijn, stijfheid en soms een zwelling. Synovitis komt voornamelijk voor in een knie of heup, maar kan ook ontstaan in een voet, schouder, elleboog of hand.

Voetklachten door synovitis

Synovitis komt op verschillende plaatsen in het lichaam voor, waaronder ook in de voet. Basemans podotherapie is gespecialiseerd in de behandeling van voetklachten. Onze podotherapeuten hebben veel ervaring in het behandelen van synovitis. Met behulp van een op maat gemaakte podotherapeutische zool verhelpen we pijnklachten die ontstaan door synovitis.

Vocht tussen gewrichten

Bij synovitis aan de voet is het gewrichtsvlies tussen het middenvoetsbeentje en het basiskootje van een teen ontstoken. Dit zorgt voor een vochtophoping tussen de gewrichten, wat leidt tot klachten als pijn, stijfheid en een zwelling.

Symptomen van synovitis

Enkele symptomen die bij synovitis aan de voet voorkomen zijn:

  • Pijn
  • Stijfheid
  • Zwelling en/of warmte aan de bovenkant van de voorvoet

Behandeling synovitis

Basemans podotherapie in gespecialiseerd in het behandelen van voetklachten zoals synovitis. Door middel van een podotherapeutische zool ontlasten we uw voet en verminderen de pijnklachten aanzienlijk. De zool corrigeert uw voetstand en zorgt voor betere drukverdeling onder uw voet.

Oorzaken

De oorzaak van synovitis is niet bekend. Er zijn wel factoren die bijdragen aan de pijn en het verder ontwikkelen van de blessure, zoals overbelasting en slechte zolen of schoenen.

Reuma

Synovitis is een vorm van reuma, waarbij een ontsteking aan het synoviaal membraan zorgt voor een vochtophoping tussen gewrichten. Reuma is geen aandoening, maar een overkoepelende term voor alle aandoeningen aan gewrichten.

Contact met Basemans podotherapie

Laat uw voetklachten of synovitis behandelen door onze podotherapeuten. Bel ons of maak online een afspraak en kies meteen wanneer u langskomt.