Wat is podotherapie?

Een podotherapeut behandelt patiënten met voetklachten of klachten aan het bewegingsapparaat die voorvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten. Het doel van de behandeling is het verminderen, opheffen of compenseren van afwijkingen aan de voetstand of het bewegingsapparaat.

Podotherapeutische behandelmethoden bestaan uit corrigerende of beschermende technieken, zoals podotherapeutische zolen of ortheses. Daarnaast bieden we behandelingen en advies bij pathologie van de huid en de nagels, maar ook bijvoorbeeld synovitis, hielspoor en hielpijn behandelingen. Voorlichting en preventie is ook een belangrijk werkgebied van de podotherapeut, onder andere bij diabetes- en reumapatiënten.

  • Behandeling van klachten in de lagere delen van het lichaam
  • Professionele podotherapie in Lelystad, Almere en Weesp
  • Direct online een afspraak maken

Afspraak maken

“PODOTHERAPEUT” IS EEN BESCHERMDE TITEL

In onze praktijk in Lelystad werkt zowel een podotherapeut als een registerpodoloog. In Weesp, Almere en Hilversum voeren we geen instrumentale behandelingen uit, noch pedicurebehandelingen. Hier wordt u geholpen door de A+B gediplomeerde registerpodologen.

WAT DOET EEN PODOLOOG?

Een podoloog is iemand die podologische voetverzorging geeft ter verbetering van een voetprobleem. Hij of zij is gespecialiseerd in het onderzoeken van de pijnoorzaak en het behandelen van de pijn. Voorlichting en preventie is ook een belangrijk werkgebied van de podoloog, onder andere bij diabetes- en reumapatiënten.

WAT IS EEN REGISTERPODOLOOG?

Een registerpodoloog richt zich net als een podotherapeut op het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen en voetklachten, maar houdt zich ook bezig met uw houding en de stand van uw voeten. Daarnaast geeft een registerpodoloog behandelingen en advies bij pathologie van de huid en de nagels.

HET VERSCHIL TUSSEN EEN PODOLOOG EN PODOTHERAPEUT

Podotherapie staat vernoemd in de Wet BIG. Dat betekent onder andere dat alleen degenen die een opleiding Podotherapie hebben afgerond zich podotherapeut mogen noemen. Een registerpodoloog kan een gedegen opleiding/cursus hebben gevolgd. Deze titel valt echter niet te beschermen. Onze podologen hebben een vierjarige opleiding Podologie op hbo-niveau afgerond aan de Academie voor Podologie en zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Stichting Loop.

MEER WETEN OVER ONZE PODOLOGISCHE BEHANDELINGEN?

Indien u behoefte heeft aan meer informatie over onze podotherapie behandelingen, kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0320 253 212. Liever online uw vraag stellen? Dit kan via ons contactformulier of door een e-mail te sturen naar info@podotherapieinlelystad.nl.

Afspraak maken

WAT ANDEREN OVER ONS ZEGGEN

“Onwijs tevreden over deze praktijk. Het personeel is erg vriendelijk en neemt tijd om naar alle klachten te luisteren. Hoewel ik alleen kwam voor pijnlijke voeten, ben ik door de deskundigheid van Laura ook van de pijn in mijn rug, bil en enkel af!”

  • Kelly v.d. W.

“Mooie professionele locatie centraal gelegen. Prima kennis, service, duidelijke en vriendelijke benadering ik raad Baseman’s voor 1000% aan bij diverse voet/been klachten”

  • Brigit B.

“Jarenlang last van mijn voeten tijdens het sporten. De pijn werd steeds erger en trad steeds sneller op. Van alles geprobeerd maar niks hielp, tot ik bij Cees Basemans terecht kwam, binnen 5 min wist hij het. Zeer blij dat ik weer pijnloos kan sporten. Merci beaucoup!”

  • Guillaume C.